USA & BBQ


Amerika valószínű, hogy nem a gasztronómiájáról híres. De ha azt mondjuk, hogy BBQ, akkor abban biztosak lehetünk, hogy BBQ-ás bölcsője, alfája és ómegája: Amerika.

A kontinens felfedezése után az európai telepesek saját konyhakultúrájuk vitték tovább, és honosították meg az Újvilágban. Nem meglepő tehát, ha az Amerikai Egyesült Államokon belül több régión belüli stíluskülönbség is akad. Egyesek szerint óriási, mások szerint kisebb eltérések vannak a különböző területek között. Van ahol szent és sérthetetlen a technológia, és van ahol mindez nem számít, mert a lényeg a sütés szenvedélyén van. De tulajdonképpen minél több és nagyobb az eltérés, számunkra annál több lehetőség rejlik ennek a felfedezésében. Területileg talán a legizgalmasabb Texas, de Dél- Kalifornia és Kansas a legismertebb. 

Menü: 

Előétel

Jacket Potato, azaz héjában sült burgonya vajjal tejföllel és cheddáral valamint újhagymával.

BBQ tál lassú tűzön füstölt húsokkal 


A marhaszegy a BBQ királya tömény mindent átható marha íze, a texasi szentháromsággal azaz sóval, borssal és füsttel. 
A sertés oldalas ha megfelelően fűszerezett, akkor olyan komplex ízeket varázsol a szánkba, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy valójában sós, édes, fűszeres vagy ecetes ízt érzünk.
A pulled pork talán a legismertebb BBQ fogás, ami semmilyen menüből sem maradhat ki. Érdekessége a többféle húsrész keveredése és a komplex fűszerezés. 
Köretnek pedig a mindenkori a coleslaw-t, mac&cheese-t és ecetes jalapenot adunk. 

Desszert
New York chees cake áfonya öntettel karibi rummal és barna cukorral.
 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.