Oroszország


Az orosz konyha mint helyiség és fogalom egyáltalán nem létezett egészen a XVIII. századig.  Ebben az időszakban jelentek meg a különböző konyhai eszközök az európai gasztronómia beszivárgásával.

Elsősorban az elit otthonaiban kezdtek el használni gázégős sütőket és ezzel egyetemben az arisztokrácia elkezdte kialakítani azt az elkülönített helyiséget, amit ma konyhának hívunk. Az orosz gazstronómiát szláv, európai és közép-ázsiai kulináris hagyományok, hatások keveréke alkotja. Az orosz konyhaművészet a 19. század végén élte fénykorát. A francia szakácsoktól elsajátított konyhatechnikák a minőségi alapanyagok rendkívüli sokoldalúságával az orosz konyhaművészetet a francia konyhával azonos szintre emelte. Világhírű éttermekben világhírű szakácsok sokasága dolgozott nem csak Moszkvában, és Pétervárott, hanem a birodalom más jelentős városaiban.  
Alapanyagok tekintetében pedig leginkább azt használják, ami a közvetlen környezetükben megterem: gomba, erdőkben élő vadak, gyűjthető bogyók, tavakban és folyókban valamint tengerekben élő halak! Az étkezések egyik fő alapeleme a hús, amit gyakran roston sütnek. Ezek közül is a legismertebb fogás a kijevi csirke és a stroganoff bélszín. 

Menü:

Előételnek egy igen kellemes túrós blinit tálalunk cseresznye öntettel. Tradicionális orosz palacsinta féle melyet a savanykás túró és az édes cseresznye varázsol egy harmonikus desszerté. 
A borcs egy különleges megjelenésű céklaleves, a szemet és az ízlelőbimbókat is elkápráztatja és megbabonázza. A stroganoff bélszín mely, egy orosz nemesi család nevét viseli ragunak az elfogyastása különleges élvezeteket nyújt, komplex ízével. A moszkvai pillangó könnyű meleg desszert, mely mindent tartalmaz, amik Oroszországból biztosan szeretünk. Vodka, kaviár és füstölt lazac.


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.