Japan


Ezzel a gasztrokultúrális túrával hazalátogatunk a kamado típusú grillek világába, és közben egy több mint 3000 éves tradíciót elevenítünk fel. 

A kamadót Japánban elsősorban ünnepi szertartásokon rizs párolásra használták, de 2. világháború alatt itt állomásozó amerikai katonák később tovább fejlesztették az ősi kamadó technikát, és ma már bbq-ásra és grillezésre is használják. A lényeg, hogy a meleg levegő áramoltatásával lehet még jobb eredményt elérni grillezés és BBQ-ás közben.  Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a japán gasztronómiára két dolog volt nagy hatással: a rizs és a buddhizmus elterjedése. Ez utóbbi azért érdekes mert ebből kifolyólag hosszú ideig nem is fogyasztottak húst! Viszont rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a tálalásra, ezért mondhatjuk azt is, hogy a japán konyha legfőbb törekvése, hogy összhangba hozza az esztétikát és a tápértéket.

 

Menü:


Harumaki ismert nevén, tavaszi tekercs szinte egész ázsiát jellemzi, de a japán változata igazi izgalmakat rejt köszönhetően a többféle húsnak és a ráknak.
A párolt gombás tofui ismert japán fogás, mely előételként vagy vegetáriánus főételként is elkápráztatja a japán iránt érdeklődőket. A miso leves talán az egyik legjellegzetesebb japán étel. Különleges ízét az erjesztett szójabab adja, mely tökéletesen egészíti ki a hós és a zöldségek ízét. A japán rizses sütemény
egy ikonikus érdekes édesség, ahol a tészta a gyümölcs és a rizs keveredéséből egy fantasztikus étel születik. 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.