Ezzel a gasztrokultúrális túrával hazalátogatunk a kamado típusú grillek világába, és közben egy több mint 3000 éves tradíciót elevenítünk fel.
A kamadót Japánban els?sorban ünnepi szertartásokon rizs párolásra használták, de 2. világháború alatt itt állomásozó amerikai katonák kés?bb tovább fejlesztették az ?si kamadó technikát, és ma már bbq-ásra és grillezésre is használják. A lényeg, hogy a meleg leveg? áramoltatásával lehet még jobb eredményt elérni grillezés és BBQ-ás közben. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a japán gasztronómiára két dolog volt nagy hatással: a rizs és a buddhizmus elterjedése. Ez utóbbi azért érdekes mert ebb?l kifolyólag hosszú ideig nem is fogyasztottak húst! Viszont rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a tálalásra, ezért mondhatjuk azt is, hogy a japán konyha legf?bb törekvése, hogy összhangba hozza az esztétikát és a tápértéket.
Menü:
A Harumaki ismert nevén, tavaszi tekercs szinte egész ázsiát jellemzi, de a japán változata igazi izgalmakat rejt köszönhet?en a többféle húsnak és a ráknak.
A párolt gombás tofui ismert japán fogás, mely el?ételként vagy vegetáriánus f?ételként is elkápráztatja a japán iránt érdekl?d?ket. A miso leves talán az egyik legjellegzetesebb japán étel. Különleges ízét az erjesztett szójabab adja, mely tökéletesen egészíti ki a hós és a zöldségek ízét. A japán rizses sütemény
egy ikonikus érdekes édesség, ahol a tészta a gyümölcs és a rizs keveredéséb?l egy fantasztikus étel születik.