Indonézia


A szerelem az ízlelésen keresztül érkezik – indonéz mondás! 

A világ negyedik legnépesebb országa, és több mint 18 ezer sziget alkotja, ezért nem meglepő, hogy az egyik legkedveltebb egzotikus utazási célpont!  

 

Az ország kultúráját a nagyfokú etnikai és kulturális sokszínűség jellemzi. A buddhizmus, a hinduizmus a konfucianizmus, az iszlám, a gyarmatosító keresztény európai hatalmak, a bennszülött törzsi pogányság különböző formái - mind erősen befolyásolta a mai indonéz kultúra létrejöttét. A regionális indonéz ételekben tetten érhető a maláj, szundaléz, balinéz, kínai , indiai sőt még a holland gyarmatositok ízvilága is. Az indonézek nagyon szeretnek enni, nassolni. Gyakoriak az utcai árusoknál vásárolható saslikok illetve satayk, amik többnyire kecske vagy csirkehúsból készülnek. De az indonéz konyhát a fűszerezés teszi jellegzetessé. Gyakori fűszer, a cayanne bors, szegfűszeg, kurkuma, szerecsendió! 

 

Menü: 

A soto ayam az indonéz konyha klasszikuis leve, ahol harmoniában van a tojás, a csirke és az egzotikus fűszerek. Az ázsiai stek falatok nasi udokkal egy igazán fűszeres szaftos steak ragu, mely megkoronázza a pikáns kókusztejes fűszeres rizst. Martabak manis egy vastag mégis levegősen könnyű csokoládéval és sajtal töltött palacsinta pirított magokkal.  
 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.