A grúz konyha rendkívül gazdag kulturális tradícióval rendelkezik. A grúzok az étkezést mindig valami el?étellel kezdik.
Ezek többnyire friss zöldségek mint például paprika, paradicsom, petrezselyem, uborka szokott lenni, de a leghíresebb ezek közül a khachapuri vagyis a grúz sajtos-túrós lepénykenyér. Sütik otthon, kínálják utcai árusok, de egy biztos egyik étkezésb?l sem hiányozhat. Vidékek szerint változhat az elkészítési módja, van ahol tojást raknak bele, van ahol tésztát is kevernek hozzá. A grúz gasztronómia változatossága és sokszín?sége mellett nagyon b?séges is. Földrajzi fekvésének köszönhet?en rendkívül színes palettán tudják felsorakoztatni jellegzetes ételeket. A szárnyasokból, bárányból vagy birkából, vadakból, sertésb?l és marhából tálalt húsételek is gyakoriak a mindennapi étkezés során.
Menü:
Ezek után nem meglep?, hogy a menü egyik legfontosabb eleme természetesen a tradicionális töltött lepény a khachapuri lesz, mely pillanatok alatt a csodálatos Grúzia varázslatos világába repít. Másik jellegzetes grúz étel, a chanak, mely tulajdonképpen egy zöldséges bárányragu, mely ikonikusan képviseli a Grúz konyhát. A harcso Grúzia talán legismertebb levese, ahol a bárány, a dió és a zöldf?szerek szinte felrobbantják az ízlel?bimbókat. A gozinaki egy izgalmas mézes mandulás édesség, mely egy pohár cukrozatlan teával tökéletes lezárása gruziai utazásunknak.