A vendég ajándék!


A grúz konyha rendkívül gazdag kulturális tradícióval rendelkezik. A grúzok az étkezést mindig valami előétellel kezdik.

Ezek többnyire friss zöldségek mint például paprika, paradicsom, petrezselyem, uborka szokott lenni, de a leghíresebb ezek közül a khachapuri vagyis a grúz sajtos-túrós lepénykenyér. Sütik otthon, kínálják utcai árusok, de egy biztos egyik étkezésből sem hiányozhat. Vidékek szerint változhat az elkészítési módja, van ahol tojást raknak bele, van ahol tésztát is kevernek hozzá. A grúz gasztronómia változatossága és sokszínűsége mellett nagyon bőséges is. Földrajzi fekvésének köszönhetően rendkívül színes palettán tudják felsorakoztatni jellegzetes ételeket. A szárnyasokból, bárányból vagy birkából, vadakból, sertésből és marhából tálalt húsételek is gyakoriak a mindennapi étkezés során. 

Menü:

Ezek után nem meglepő, hogy a menü egyik legfontosabb eleme természetesen a tradicionális töltött lepény a khachapuri lesz, mely pillanatok alatt a csodálatos Grúzia varázslatos világába repít. Másik jellegzetes grúz étel, a chanak, mely tulajdonképpen egy zöldséges bárányragu, mely ikonikusan képviseli a Grúz konyhát. A harcso Grúzia talán legismertebb levese, ahol a bárány, a dió és a zöldfűszerek szinte felrobbantják az ízlelőbimbókat. A gozinaki egy izgalmas mézes mandulás édesség, mely egy pohár cukrozatlan teával tökéletes lezárása gruziai utazásunknak.
 

 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.