A balkán gyöngyszeme!


Montenegró, gazdag változatos és ízletes az ételeiben. Ezen túl kifejezetten egészséges is, ami manapság nem egy elhanyagolandó tényező!

A montenegrói konyha,- tekintve földrajzi elhelyezkedését-, két részre osztható: tengerpartira és hegyi-kontinentálisra. Ezek szerint tipikus és jellegzetes balkáni ízvilág a következő ételekből áll:  az olajbogyó, a halak és a kagylók, a bor, a kecske- és juhsajt, a különféle gyümölcs, a déli gyümölcsök, a fürtös gyümölcsök, a füge és a mandula,  tej- és hústermékek. Mindenekelőtt kiemelkedő a bárányételük, melynek elkészítési módja nagyon sokféle lehet! Szinte mindent grilleznek vagy roston sütnek és ennek az eljárásnak köszönhető részben, hogy ételeik egészségesek. Montenegrót ide varázsolni nem lesz nehéz, hiszen minden alapvető alapanyag és eljárás elérhető számunkra is, a kérdés már csak az, hogy melyik jellegzetességre essen a választásunk! 

 

Menü:
A sós tengeri levegőt egy kellemes és könnyű fehérboros kotori halászlével varázsoljuk ide. Ezután a kihagyhatatlan fekte rizottóval folytatjuk. Íze mindent átható, akár a tintahalé, ami megbabonázza az ízlelőbimbókat.
Az Ispod saca tradicionális vaslábosban készült ragu melynek a harmóniáját a többféle zölség, hús és a parázs adja meg. A végén nem maradhat el, a balkánra oly jellemző tészta étel a burek sem, mely bármelyik étkezésben megállja a helyét, legyen az, akár egy sós reggeli vagy az édes verzió egy vacsora desszertjeként. 
 

 


Jelentkezem a kurzusra

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.